Разходка с Лодка по Дунав

Обща информация

Това е кратко опознавателно пътешествие по величествения Дунав и някои от неговите чудни острови, намиращи се на територията на природен парк „Персина“. Екскурзията по вода е привлекателна и вълнуваща както за хора плаващи за първи път по голямата река, така и за такива с опит, но жадни за нови гледки и знания.

 • Цена на лодка
  75 лв на лодка/лодка с капацитет 4 пътника
 • Начин на плащане
  На място в брой
 • Начален час на тръгване
  По избор на клиента
 • Продължителност
  2-2.5 часа
 • Облекло
  Носете облекло съобразено спрямо сезона и прогнозата. В хладно и ветровито време препоръчваме да облечете топли дрехи, но също и дъждобран (понякога вятърът може да навее водни пръски причинени от поренето на водата от лодката). Обикновено по реката е по-хладно в сравнение с времето на сушата, а и при самото придвижване на лодката се създава течение. Особено в хладно или студено време е силно препоръчително освен топли дрехи да имате и ветрогонка, шапка и шал.
 • Пакетът включва:
  – разходка с рибарска моторна лодка (наем и разход за гориво)
  – беседи от местен рибар, който е и легитимен капитан
  – медицинска застраховка на местата в лодката
  – наем на спасителна жилетка
 • Пакетът не включва:

  – храна и напитки

  – лични разходи

  – бакшиш (по желание)

 • Полезно
  Носете си репелент срещу насекоми (комари)

Програма

След като ви посрещнем сърдечно на плажа на гр. Никопол, ще ви проведем бърз инструктаж за безопасност. Качваме се на лодките и продъжаваме по течението на великата реката.

Първо ще ви запознаем с българския „остров“ Средняк (сега по-скоро полуостров, тъй като се е „сраснал“ с румънския бряг).
Продължаваме към о. Лакът. Покрит с гъста джунгла от дървета и лиани, той е дом на най-големия орел в Европа.

Следва о. Катунара (в зависимост от нивото на водата, може да направим кратка спирка на него), който е малък остров, но с величествен плаж.

Следва плаване в по-спокойни води и минаване покрай новосъздаваща се заливна гора. Тук обикновено почиват редицата водолюбиви птици. Ще минем покрай южния бряг о. Градина – в миналото ползвана като бостан за дини, а днес на него се издигат гигантски тополи.

Връщане към гр. Никопол със спирка на брега пред скалната църква „Св. Стефан“, вкопана в живописните бели варовици на Никополското плато.

Местоположение

Пътешествието с лодка започва и завършва на плажа на гр. Никопол – полегато и удобно място за качване на нашите лодки. В близост има паркинг, а лятото и работещо заведение за бързо хранене.

Запитване

  Клиентски Отзиви

  Споделени впечатления