Разходка с Лодка по Дунав с Риболов и Пикник

Обща информация

Ще ви отведем и запознаем с Никополските острови, част от Природен парк „Персина“. Тук природата все още властва, без често да усеща тежката ръка на човешката цивилизация. Своеобразната флора и идилични плажове се огласят пойни птици докато Дунав носи спокойствие и безвремие. Ще ви разкажем за професията на рибаря – от дълбокото минало, когато нашите деди са ловели риба в заграждения на Карабоаз до наши дни. Ще ви покажем как се лови с рибарска мрежа, а след това ще се установим на брега на реката за да ви нагостим с прясна дунавска риба на шиш и други специалитети (уточняват се по време на резервацията).

 • Цена
  Лодките са с капацитет 4 пътника. Цената зависи от това какъв пикник ще пожелаете.
 • Начин на плащане
  На място в брой, или по банков път след уточняване на подробностите
 • Начален час на тръгване
  По избор на клиента
 • Продължителност
  5 часа
 • Облекло
  Носете облекло съобразено спрямо сезона и прогнозата. В хладно и ветровито време препоръчваме да облечете топли дрехи, но също и дъждобран (понякога вятърът може да навее водни пръски причинени от поренето на водата от лодката). Обикновено по реката е по-хладно в сравнение с времето на сушата, а и при самото придвижване на лодката се създава течение. Особено в хладно или студено време е силно препоръчително освен топли дрехи да имате и ветрогонка, шапка и шал.
 • Пакетът включва:
  – разходка с рибарска моторна лодка (наем и разход за гориво)
  – беседи от местен рибар, който е и легитимен капитан
  – медицинска застраховка на местата в лодката
  – наем на спасителна жилетка
  – храна и напитки (спрямо предварителна уговорка)
  – демонстрация на риболов с мрежа
 • Пакетът не включва:

  – лични разходи

  – бакшиш (по желание)

 • Полезно
  Носете си репелент срещу насекоми (комари)

Програма

На плажа на гр. Никопол (в близост има удобни паркинги) ще ви проведем кратък инструктаж за безопасност. Качваме се на лодките и се отправяме по течението на Дунава. Всеки от Никополските острови е със собствен облик и уникална история, която с удоволствие ще ви представим. Ще спрем на една тоня – изчистено място в реката предназначено за стопански риболов. Там ще ви покажем техниката за пускане на мрежи и ако имаме късмет ще извадим риба.

След разходката с лодка и демонстрационния риболов ще спрем на тихо и спокойно място, на което пред вас ще направим някои рибени специалитети към които ще прибавим весели рибарски истории и домашно приготвени напитки.

Връщане към гр. Никопол със спирка на брега пред скалната църква „Св. Стефан“, вкопана в живописните бели варовици на Никополското плато.

Местоположение

Пътешествието с лодка започва и завършва на плажа на гр. Никопол – полегато и удобно място за качване на нашите лодки. В близост има паркинг, а лятото и работещо заведение за бързо хранене.

Запитване

  Клиентски Отзиви

  Споделени впечатления