Разходка с Лодка по Дунав и Пикник

Обща информация

Риболовът от лодка по Дунав има живи вековни традиции. Именно върху тях ще се фокусираме докато ви отвеждаме с лодка до Никополските острови – любимото ни място за риболов и почивка. Ще обиколим островите, а при подходящи условия може да слезем и да се разходим на някой от тях. След като наситим очите си с прелестни гледки, ще обърнем внимание и на вкусовите ни рецептори. Пред вас ще направим пикник и сготвим прясна риба по стара и утвърдена рецепта. За гарнитура може да прибавим продукти отрасли в нашите градини.

 • Цена
  60 лв/лодка с капацитет 4 пътника
 • Начин на плащане
  На място в брой
 • Начален час на тръгване
  По избор на клиента
 • Продължителност
  3-3.5 часа
 • Облекло
  Носете облекло съобразено спрямо сезона и прогнозата. В хладно и ветровито време препоръчваме да облечете топли дрехи, но също и дъждобран (понякога вятърът може да навее водни пръски причинени от поренето на водата от лодката). Обикновено по реката е по-хладно в сравнение с времето на сушата, а и при самото придвижване на лодката се създава течение. Особено в хладно или студено време е силно препоръчително освен топли дрехи да имате и ветрогонка, шапка и шал.
 • Пакетът включва:
  – разходка с рибарска моторна лодка (наем и разход за гориво)
  – беседи от местен рибар, който е и легитимен капитан
  – медицинска застраховка на местата в лодката
  – наем на спасителна жилетка
  – демонстрация на риболов с мрежа
 • Пакетът не включва:

  – храна и напитки (уловената риба може да закупите на преференциална цена)
  – лични разходи
  – бакшиш (по желание)

 • Полезно
  Носете си репелент срещу насекоми (комари)

Програма

След кратък инструктаж по безопасност „вдигаме котва“ от плажа на гр. Никопол и тръгваме по Дунава. За някои той е бял, за други син, но определено винаги има сребристи отблясъци, които успокояват и ни правят жизнерадостни. В програмата сме включили разходки до островите Средняк, Градина, Лакът и Катунара. Именно до един от тези острови ще спретнем пикник и ще ви разкажем за различните рибарски такъми и техники на риболов. Ще ви направим съпричастни на нашата страст, хоби, професия и живот. Всичко това под съпровода на Дунава и с вкусна храна на импровизираната ни трапеза.

Връщане към гр. Никопол със спирка на брега пред скалната църква „Св. Стефан“, вкопана в живописните бели варовици на Никополското плато. Тя е любимо място на фотографите.

Местоположение

Пътешествието с лодка започва и завършва на плажа на гр. Никопол – полегато и удобно място за качване на нашите лодки. В близост има паркинг, а лятото и работещо заведение за бързо хранене.

Запитване

  Клиентски Отзиви

  Споделени впечатления